CTT-Agrobiolife își are rădăcinile în activitățile biroului de transfer tehnologic al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București).
În anul 2021, CTT-Agrobiolife a primit autorizarea provizorie din partea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, urmând ca din anul 2022 să fie acreditat conform legislației în vigoare.
Obiective ale CTT-AGROBIOLIFE pe termen scurt:
Dezvoltarea procesului de transfer tehnologic din cadrul USAMV București.
Stimularea dezvoltării profesionale a personalului implicat în activitățile privind transferul tehnologic.
Mobilizarea personalului universității în activitatea de inovare, prin promovarea unei culturi antreprenoriale în scopul deprinderii aptitudinilor și atitudinilor necesare pentru o instituție creativă și inovativă.
Consilierea multidisciplinară a colaboratorilor CTT-AGROBIOLIFE în materie de proprietate intelectuală, vânzare de tehnologie, colaborare între cercetători și mediu de afaceri.
Analiza continuă a mediului socio-economic în vederea orientării cercetării din USAMV spre a răspunde domeniilor de interes și prin transfer de tehnologie.
Realizarea de parteneriate care să faciliteze contactul între colectivele de cercetare/ universitare şi IMM-uri din domeniile de activitate ale CTT-AGROBIOLIFE, în scopul realizării obiectivelor comune.
Organizarea de evenimente (ateliere, saloane, simpozioane, conferinţe) pe teme privind proprietatea intelectuală și transferul de tehnologie, implementarea de proiecte.
Obiective ale CTT-AGROBIOLIFE pe termen mediu și lung:
Creșterea numărului de operatori economici inovativi, care aplică tehnologii noi.
Sprijinirea IMM-urilor în identificarea de potenţiali parteneri de afaceri din ţară şi străinătate prin a) accesul la baze de date internaţionale; b) participarea la evenimente de brokeraj internaţional şi misiuni economice.
Creșterea potențialului de absorbție tehnologică al agenților economici.
Creşterea nivelului de competitivitate şi al gradului de inovare al IMM-urilor la nivelul existent în ţările avansate din UE, prin:
⮚ furnizarea de servicii specializate de consultanţă în afaceri şi inovare, eficiente şi de înaltă calitate;
⮚ asigurarea transferului de tehnologie de înalt nivel dinspre mediul academic către mediul socio-economic;
⮚ dezvoltarea de instrumente şi metode de creştere a competitivităţii.
Susţinerea activă a dezvoltării regionale, prin stimularea iniţierii şi formării de clustere inovative.